Tele2 komt met eigen 4G netwerk

Tele2 komt met eigen 4G netwerk

Na eerdere aankondigingen is het nu eindelijk officieel voor de klanten van Tele2.  Het langverwachte 4G-netwerk zal binnen enkele maanden klaar zijn voor gebruik. De provider kwam eerder al met het bericht dat het nieuwe netwerk dit jaar geactiveerd zou worden, maar steeds kon Tele2 niet aan haar eigen verwachtingen voldoen. Op dit moment maakt de provider nog gebruik van het 3G-netwerk van T-Mobile. Tele2 streeft ernaar om hun netwerk gereed te hebben voor de nieuwe generatie toestellen en probeert daarmee aansluiting te vinden op hun concurrenten.

In december 2012 is er door de Nederlandse overheid al een datum gepland waarop het nieuwe netwerk uiterlijk aangeboden dient te worden aan de klanten van Tele2.  Dit heeft te maken met de regels die binnen het pakket zitten van de veiling voor de 4G-frequenties op de 800MHz-band. Tele2 moet binnen twee jaar het netwerk kunnen aanbieden aan haar Nederlandse consumenten. De provider lijkt dit termijn te halen, maar riskeert een hoge boete als de aanleg alsnog vertraging op gaat lopen. Ook is er afgesproken dat Tele2 een oppervlakte van 616 m² moet voorzien van een goedwerkend 4G-netwerk.

Vanaf januari 2015 verwacht de provider het 4G-netwerk te kunnen leveren aan haar klanten.  Het is nog onduidelijk of bestaande klanten al direct gebruik kunnen maken van het nieuwe netwerk. Voor nieuwe abonnees met een 4G bundel zal de dienst wel direct beschikbaar zijn.

Verstuur reactie